Monday, June 29, 2009

Do they get my point?

Hari tu menolong Rafiq membuat kerja sekolah dan saye berusaha bersungguh-sungguh menerangkan maksud 'sambil' dan 'lalu'. Percubaan saya menerangkan maksud 'lalu' selepas explain 'sambil' lebih kurang la camni;

Acu : kalo sambil tu buat 2 bende dalam time yang same, 'lalu' ni plak lepas habis buat satu bende ni, selepas tu baru bley jadi lg satu bende. contohnya, Rafiq pergi ke kedai 'lalu' membeli roti. Lepas Rafiq pegi kedai dulu, baru beli roti.

Rafiq : Roti ape?


haa?????

Selepas berkaroake bersama cicit n kadek di jj keramat, berbincang tentang liburan di awal sem depan.
Aniz : nantikan weh, bukak sem nanti kite beli la kat pasar malam ke, cd banyak2 eh..


Cit : pastu?

Aniz : pastu TENGOK la!


**sori la, nak jugak letak gamba yg same 2 kali...ia perlu bagi i.hahha.

Friday, June 19, 2009

Guilty as Charge.

Pengakuan bersumpah. Saya telah melanggar undang2 tubuh diri sendiri dengan membeli barangan boikot ketika terdapat alternative lain. Saya telah membeli Burgerking pada hari sabtu lepas dan KFC semalam. Kesalahan pertama adalah ketika di Masjid Jamek:
Cousinku: Iylia x lapar ke?
Aku: Lapar jugak.
Cousinku : Makan dulu nak? Nak makan Mcdonald ke,burgerking ke mamak?
Aku: Mamak kat mane?
Cousinku: Ntah la, xtau sebenarnye.
Aku: Iylia boikot sebenarnye Mcdonald, KFC sume tu...
Cousinku: O ye ke..kite boikot mamak sebab kotor..hehe..
Saya pon bersetuju untuk makan di burgerking supaya tetamu yg dibawa ke rumah dan jalan2 berasa selesa. Not to justify my action, but I chose Burgerking over Mcdonalds because McDonalds Corporation whose global headquarters is based outside Chicago is a major corporate partner of the Jewish United Fund and Jewish Federation. Through its Israel Commission, the Jewish United Fund "works to maintain American military, economic and diplomatic support for Israel; monitors and, when necessary, responds to media coverage of Israel". Dan Januari lalu mereka donate all 5days profit to the israeli wars.

Kawan2ku begitu lapar semalam dan semuanye telah decide makan di KFC for dinner. Im just waiting at the table not wanting to eat at first, but after i saw nabil's meal, OMG laparla pulak..dan saye tewas dgn nafsu itu. Walaupun Johor Holdings dah beli KFC M'sia, sumbody told me, royalty tetap perlu bayar. Sorry Palestinians if my money will be used against you.

Malam Puisi Utusan

To tell u the truth, im not really looking forward to hear them all berpuisi..=p. Saye ke sane, with one mission n 1 mission alone. Utk melihat dengan bijik mate saye sendiri sambil mendengar dari kotak suare empunye badan sendiri ketike mengalunkan puisi dan melodi mereka, bukan dari radio ataupon televisyen mahupon speaker laptop. Live ya'all!(suddently become hiphop).. Kalau dpt bergambar bersame lagilah satu bonus.

Owh, keterujaanku x dapat di"put into words", pabila mlm puisi ini akan dimeriahkan oleh hujan, terletak hanye berdekatan ngn rumahku syurgaku dan yang paling penting PERCUME! Bwk badan je dik non, dan kamera la (sebagai bahan bukti dan of course kenangan). Ketike di backstage, mila n hafiz pon ade tapi biarlah mereka dengan gerombolan mereka, saye dengan mission saye.

Mission accomplished after two years of dreaming.

bonus

*aku tidaklah lepas hujan je terus pulang, tengoklah siti sekali alang2. 10.30pm off we go. Pyan Habib paling mendapat sambutan.

Friday, June 5, 2009

Perihal Gamelan..

Kawan2 tau kan saye ke terengganu tempoh hari...ya, kg si shepah tu, sempena Sambutan 44 Tahun PSSCM yg macam taun lepas wat kat uia...ala, yg aku amik sijil tu..xingat?..ok, fine la, aku letak gamba (saje je, padahal memang nak tunjuk pon)

ok cukup. kecik je sbb gamba ni xde kaitan ngan tajuk..this year's event was at UMT. During the convo ceremony this year, I cant help but notice the beautiful sound that fills the hall, aish pe lagi, gamelan la..hihi..dorg main lagu timang burung weh...terbangga pulak tau lagu ape dorg main, i siap kira2 note lg 552 3235 3565...( budak2 recreation, ke swimming whatsoever mesti ckp eleh mcm no tepon pizza hut je sbb dengki)

Last year pon ade, tp time tu, what freaking song were they playing pon xtau sbb x amik skill gamelan lagi (haha, promote ni)..

Semalam browsing through youtube tgk vidoe bdk2 kaed(inspired by cepah), terjumpa klip gamelan uia, one leads to another sampaila ke caklempong budak uitm...serius hebat weh, (HENS pul tu, 2 yg penting sebenarnye)...haha,xde la...bonang yg byk gile tu dimainkan dgn pantas dan tuntas dgn 2 tangan membuatkan aku rase saron baron yg ketuk skali tu permainan baby2 plak...at least saron pekin bley la berbangga ketuk 2 kali( mesti bdk2 recreation ke swimming whatsoever tu x phm kan gamelaners?...hhaha) Korg mesti tgk jugak, aku pakse ni..

video

hebat kan?kan? rindu sama gamelan, x sabar untuk skill gamelan2..hee~