Saturday, December 27, 2008

Quote of the Day

Alkisah nyamok tempoh hari sebenarnye bernama chikungunya. Comel betol name tuan hamba.

Aku terime mesej dari Ieb siang tadi. Sangat bermakne, make me look at the bright side. Tapi mestilah, aku sedia percaye yang setiap yang berlaku pasti ade hikmahnye. Allah Maha Mengetahui. Tapi kadang2 biase la, sedih kadang datang main cak2 plak ngan aku...Sunyi plak x malu tiap2 hari nak singgah. Thanx ieb, aku senyum lepas dapat mesej tibe2 ko. Camne bley tibe2 ingat aku ni? Dah tu bagi mesej cam perli baek punye. Hehe. Kepada kawan2 ku yg dah menjanda sekalian (haha, sape yg terase nasibla) ini juge untuk kalian supaya lebih berfikiran positif.

"Memang ALLAH sengaja menemukan kite dengan orang yg salah supaya kite sedar bahawa ALLAH Maha Pemurah & Penyayang kerana mengingatkan kite bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita & kehidupan kita pd masa depan. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa cinta yg terbaik hanya ada bersama ALLAH. Maka jagalah cintamu kpd ALLAH..nescaya cinta2 lain akan menyusul...=)"

Tapi, walaupun aku berjumpa org yg salah ( not the right one for me) tp aku tetap bersyukur. I've learn a lot. Die buka mata aku pada kesusahan and keep my feet on the ground. Aku x mintak pilihan & kehidupan yg hebat. Cukup la yg sesuai dengan aku. Haha, gile deep entry nih. Jangan gelakkan aku k.

Friday, December 19, 2008

Mama dan nyamuk cicunya

Mama suroh aku sapu kt depan sebelom die sampai rumah n park kreta kat situ. Aku pkai short je n mls nk 2kar suar, aku sarong jubah dan berselendang. Dulu aku slambe je kuar2 depan umah x pakai tudung. Mutakhir ni(wah,ayatku), aku sendiri rase pelik. Jiran lelaki aku baye Izyan kejap nampak aku pkai, kejap nampak xpkai. Malu plak aku, die dh la kaki masjid. Aku pon bukak pintu sapu sampah dengan membongkokkan badanku sedikit gaye nenek2.

Mak aku pon sampai..aku tgh sapu lg, die hon2. Aku ingat die soh bukak gril depan tu, rupenye soh tutup pintu umah aku nnt nyamok msok. " Iylia, skarang ni denggi bukan dr nyamok aedes je tau, nyamok cicunya pon"..aku drag sampah ke tepi, bukak gril n mak aku pon msokkan keta.

Dustpan plak xde. Aku g amik kt blakang, aku masok dlm rumah. Pastu aku bukak pintu nak kuar balik n start gunekan dustpan tersebut. Mak aku mjerit dr dlm rumah.." Iylia, ni nape biar pintu bukak balik ni? bahaye nnt klu nyamok cicunya masok. hish, budak2 ni x pham2 la."

Dah siap sapu sume, aku msok rumah. Mak aku meneruskan syarahannya, biasela dulu kan cikgu.."iylia tau x nyamuk sikunya tu bley wat lumpuh sendi2 sume bla22..." (tbe2 dgr cam mama kate nyamuk sikunya plak, name sebenar die wallahualam, mls nak bertanya lebey lnjut)

Lagu ini pon memerliku

Damn, really describing what i felt that time. 16/12/08.
Dan mungkin masih sampai skarang..ye ke?tak2. im so over it.
Shepah, jom gelak same2.

Yuna Dan Sebenarnya (klik la utk dgr lagu skali)
oh bulan
enggan melayan diriku lagi
pabila, air mata membasahi pipi
dan lagu2 di radio seolah2 memerli aku
pabila, kau bersama yg lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

ku enggan , berpura pura ku bahagia
ku enggan, melihat kau bersama si dia
oh ku akui cemburu telah menular dalam diri
pabila, kau bersama yang lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

pabila kau merenung matanyaku rebah,
jatuh ke bumi
di saat kau benar-benar mahu pergi
seperti ku bernafas dalam air

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku oh–

Thursday, December 18, 2008

TAG

OK, I'VE BEEN TAGGED BY CIT & SHEPAH

1. Take a recent picture of yourself OR take a picture of yourself right now.

2. Don't change your clothes, don't fix your hair... just take a picture.

3. Post that picture with NO editing.

4. Post these instructions with your picture.

5. Tag people to do this. ( yg len sudah ditag, so nabil je la)

since im currently not covering my aurah now, i can't just take a picture and post it. I have to change= need to ikat n sanggul my hair n wear the tudung. So bye2 rule number 2. I put the MOST recent photo of me instead.

Taken by the 2nd tagger.

but, u cant really c my face dont u? i noe its unfair...hee~ to make up for it i put another pic yg mukeku lebey terpampang but with a fren. Yea, it only ask for A recent PICTURE(with no S) but wth. ( aku nk 2njuk jgk gmba jln2 g necklace mcm korg ^_^)

suddently decided to put another 1

I took those 3 from shepah, xtau la die de edit ke x. Klu de its not my fault, put the blame on her! HAHA.

Monday, December 8, 2008

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA

This was on the eve of Aidil Adha.

Izyan : Iylia, esok hari raya haji ke hari raya korban?
Hari raya Korban kan?

Aku : ( GIVE HIM THAT LOOK, with a good 5 second pause)
Izyan, Raya Haji ngan Raye Korban tu SAMELAH!!

ANAZ IZYAN

Saturday, December 6, 2008

Kevjumba

While browsing through you tube to see if by any chance karnival wajadiri2 nye vid de yg download disitu( mmg xde pon, i thought so), i came across vids by Kevin (he goes by the name Kevjumba). Actually i saw this like a couple weeks back but i seriously want to show it to u guys. He is wickedly funny and boy, he got grooves. Check this out;


video

Thursday, December 4, 2008

TAIPING

Familiku (excluding izyan n abgnaz) went to Taiping last sunday for my cousin's wedding and balik kl the next day. Since nenek meninggal, kitorg dah jarang balik taiping. I dont want to eloborate much. Let the pictures do the talking.

The Wedding

the pengantin, the pelamin n the flowergirls

We arrived late, at 3pm and went back to our hotel at 5.30pm. From our hotel room, kitorg nampak funfair dekat aje! Aku yg tua bangka ni pon excited pe lagi si kenit2 kak niz tu. We wanted to have our dinner at the famous Keuy Tiaw Doli, tapi full house i tell u! Hajat x kesampaian, makan kat tempat lain. Lepas mkn ape lagi....
The Funfair


The next day, aktiviti wajib sebelum balik dari taiping = makan cendol. Lepas tu aku la ngade2 nak tangkap gamba kat Lake Garden Taiping before balik ke kl.
The Lake Garden
im seriously vain. HAHA.

Wednesday, December 3, 2008

A MIX OF EVERYTHING

1. i've received messages from Fateha on 21st Nov while i was in BMI. I was shock, geram, tension, sedey, sume ade. I wanted to post it but i dont know, i just didnt, until now. I guess its because i dont want to let it get into me..haha. But eventually i do have to face it and add up one more thing to my plan during this hols = studying OB. Imagine sitting for the same paper without even failing. Follow the link to know more about this stupid incident. Here.

2. Whats up with the celebs these days? Skang musim orang cerai berai..isteri2 mintak cerai. I guess they saw how strong Abby and Nora Danish stood up for their principle and manage to survive. Ye la they have their own problems and who are we to judge. Tapi cam sgt ramai, its insane. Mcm culture plak jadinye. Zakiah Anas, Wife Radhi OAG, Siti Fairus ( xtau pon sape, tp sokkabar kate artis), erma wife seri bayu?...ape2 pon, wishing them all bahagia. Women are now able to stand on their own feet, laki buat taik bye2 la ko.

3. Regarding Yoga practise. Its about time that they declared it haram. Actually, aku tau dah lame, not that i read or done research about it or anything but my silat coach ( now the penyelia of kelas latihan uia En. Fuad Arshad) pernah cakap pasal ni, long before mufti kate haram. See, martial arts is not all about physical but something deeper, spiritual, things like that. It all started when his colleague at BNM, a chinese expressed his concern on Malays(Muslims) yang sgt suke blaja seni culture lain cam taek wan do, yoga, pilates yang semestinya connecting to our inner side, and closely related with something spiritual, religion. Silat Cekak (idk bout other Silat) warisan Melayu pon adalah base on Islam, pergerakan solat dan asas2 Islam. Xmustahil seni2 lain pon are taken from their religion. Kawan Cina ni ckp Yoga adalah pergerakan2 dewa2 Buddha, taek wan do pon related to buddha, x berdosa ke orang Islam buat bende ni? Cine pon boley risau untuk kite, nape kite sndiri xbley pikir. So kawan, renung2 kan dan selamat beramal.

4. Ni aku rase nak sepak2 je so called society yg kononnye pertahankan human rights. Ble mufti kate Haram, this applies to MUSLIMS. Gays and Yoga are haram for Muslims, so be it. Klu ko bukan Muslim, back off! Mind your own business. U dont have the right to lashed on the fatwa because it doesnt concerns u at all, ko nak jd gay ke nak practise yoga ke, suke hati ko la. And arguing with stupid comments and argument kosong make me sick. Go read the Quran or get sufficient knowledge on the basics/fundamental of Islamic teaching before u even say a word. U know nothing about Islam but u want to argue smthing bout it. DUH? and to those protester of Selangor yg nak go naked, korg go to Hollywood je la. Kat sini xleh masok media, sbb xrated. Klu kat sane gamba korg mesti laku. At least u got the attention u seek tapi kat sini u got cought je la stupid. And Sisters in Islam, y d hell are u 'labeling' yourselves Islam in the 1st place? Please, its sickening.

Tuesday, December 2, 2008

MENGARUT

Argh~
Kemalasan melanda-landa... (note: adiylia majid seorang yg pemalas sejak azali lg)
Aku mau update blog ni, aku mau cerite banyak ni tapi...
malasnye~
nantilah.
ok, my fav quote as always "nantilah". ok (^_^)y
btw, sundae coklat kini lebey murah rm3 to rm2. Sila dptkannye di McD berhampiran anda. Tawaran hanya sah sehingga 7 Dec ini. Cepat!! I want one!